skip to Main Content
INNEHÄLL

TITAN FLEX är en sammansättning av energi, örter och flera andra led- och vävnadsfrämjande ingredienser. Upprinnelsen till TITAN FLEX är en vilja att ge extra hjälp och lindring till bl.a. hästar med hög aktivitetsnivå, äldre hästar och, eller hästar med nedsatt funktion, smärta och minskad rörlighet

INNEHÅLL

ESSENTIAL för att
Energi är nyckeln till allt liv. ESSENTIAL är basen i vårt sortiment, som verkar prestationsfrämjande och höjer välbefinnande, hälsa och harmoni. Hästen blir mer arbetsvillig och uthållig samt återhämtar sig snabbare. Råvaran i ESSENTIAL är svenskodlad, spårbar raps. Rapsoljan har sedan genomgått en vetenskapligt framtagen process som motsvarar naturlig spjälkning. Resultatet är en koncentrerad källa av energi i vattenlöslig pulverform. Slutprodukten möjliggör för hästen att omedelbart och fullt ut tillgodogöra sig den energi som ursprungligen finns i oljan. Energin blir mer tillgänglig i hästens ämnesomsättning när den är i vattenlöslig form då hästen lätt kan smälta produkten, vilket i sin tur medför minimal påverkan på dess känsliga matsmältningssystem och tarmfunktioner. Detta medför även en minskad belastning på lever och njurar.

Glukosamin för att
Naturligt bioabsorberbart glukosamin är en naturlig beståndsdel av GlukosAminoGlykaner (GAG) vilket är ett sorts kolhydrat som finns i de flesta vävnader i kroppen. Det man främst talar om är leder, brosk och bindväv. GAG bygger också upp synovialvätskan i lederna som blir väsentligt tjockare och mer elastisk. Brosket i lederna underhålls med näring genom “smörjningen” så att det eventuellt kan regenereras. Den tjockare och mer elastiska ledvätskan kan verka som buffert, vilket medför att ben- och broskändar inte längre nöter mot varandra. Följden blir ofta att de plågsamma smärtorna kan lindras avsevärt och ibland till och med försvinna fullständigt.

GOPO Nypon för att
Nypon blir allt mer uppmärksammat för sina goda effekter mot artros. Flera forskningsförsök har visat att GOPO Nypon hjälper vid ledbesvär som artros och reumatisk artrit. Ämnet stoppar nedbrytningen av ledbrosket och gör att brosket byggs upp igen. Brosk fungerar som ledernas stötdämpare. En förslitning i leden innebär att brosket har blivit tunnare eller försvunnit helt. Det gör leden stel och orsakar ofta smärta. Galactolipiderna i GOPO stoppar nedbrytningen av brosket och hjälper det att återbildas. Läkare berättar att det är kombinationen av både skal och nyponkärnor som gör att GOPO har antiinflammatorisk effekt och fungerar uppbyggande för lederna.

Honung för att
Honung innehåller en rad ämnen som påverkar kroppen positivt, bl.a. fruktsocker som reglerar blodsockret och magnesium som är bra för hjärtat. Honungens rika innehåll av bland annat bakteriedödande ämnen innebär att den också fyller funktionen av konserveringsmedel och läkande medel. Än i dag rekommenderas honung inom naturmedicinen för sina nyttiga egenskaper. Utöver energi innehåller honung mängder med nyttiga mineraler, aminosyror, enzymer och antibiotikaliknande ämnen. Honung har prebiotisk effekt (fungerar som mat åt de goda bakterierna i magen) och är dessutom antiinflammatorisk. Detta gör att honungen är bakteriedödande och svamphämmande. Det finns studier som bevisar att honung är sårläkande och hudvårdande.

Rödbeta för att
Den är rik på nitrat, som i kroppen omvandlas till kväveoxid. Studier visar att molekylen vidgar och får blodkärl att slappna av, vilket i sin tur bidrar till ett mer syrerikt blod. Rödbetan innehåller mycket alkaloider och folsyra som tillsammans bidrar till att sänka kroppens homocysteinnivå. Forskning visar att en hög homosysteinnivå ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Det är ingen slump att så många idrottare dricker rödbetsjuice när de vill prestera på topp – den höga nitrathalten är nämligen inte bara bra för blodtrycket. Bättre cirkulation, lägre blodtryck, förbättrad prestationsförmåga, ämnesomsättning och muskelfunktion har hästen alltså att tjäna på att äta betor. Med en ökad syretillförsel blir även musklerna mer uthålliga och hästen kan prestera både bättre och längre. Även om hästen i övrigt äter hälsosamt finns det ändå en del gifter och slaggprodukter som måste rensas ut och det är levern som gör det tyngsta arbetet. En daglig dos rödbetor kan dock underlätta. Studier visar att betain, en aminosyra som finns i rödbetor, kan förebygga och minska risken att drabbas av en sjuk lever. Rödbetor är fullproppade med antioxidanter som bland annat ger skydd mot hjärtsjukdom. Ny forskning pekar till och med mot att rotfruktens färgämne, betacyanin, kan ge skydd mot cancerframkallande ämnen.

Sarsaparilla för att
Sarsaparilla historiskt har använts för att bota bl.a. reumatism. Produkter med denna ört lanserades som både blodrenande och antiinflammatoriska. Vissa rapporter tyder på att sarsaparilla har både antiinflammatoriska och leverskyddande effekter.

MSM för att
MSM tillför kroppen organiskt svavel och är bra för allt ifrån ledvärk till hudproblem, sköra hovar och pälsproblem m.m. C-vitamin förbättrar upptaget och effekten av MSM. MSM (metylsulfonylmetan) är en naturlig källa till organiskt svavel som utgör 0,25 % av hästens kroppsvikt. Svavel förekommer framförallt i kroppens proteinrika vävnader såsom brosk, senor, ligament, muskler, skelett, hud, päls och hovar. Då det utgör en viktig byggsten för dessa vävnader kan näringstillskott med MSM hjälpa vid bl.a. ledproblem, värk, inflammation, eksem, torr och kliande hud samt vid försämrad pälskvalitet. Svavel är en viktig beståndsdel i bildandet av kollagen, glukosaminsulfat och kondroitinsulfat – tre ämnen som alla är viktiga för ledernas hälsa. Samtliga är delaktiga i bildandet av ledernas stötdämpande brosk, vilket är det som bryts ned vid ledsjukdomar som artros. Studier bekräftar att tillskott med MSM kan minska smärta och stelhet vid artros. Att inta MSM är också bra för hästar som arbetar då det kan minska träningsvärk, förbättra återhämtning och minska den oxidativa stress som uppstår i samband med fysisk belastning.

Lakritsrot för att
Lakritsrot har fungerat som en medicinalväxt i 1000-tals år i många länder och kulturer och räknas till en av de allra mest använda och beprövade örter. Främst har lakrits varit flitigt nyttjad inom österländsk matlagning och medicin. Den är rik på antioxidanter som har till uppgift att motverka fria radikaler och oxidativ stress.

Vattenklöver för att
Vid avdelningen för farmakognosi vid Uppsala universitet har man både bedrivit farmakologiska och kemiska studier på vattenklöver. En dekokt av växten har visat sig dämpa inflammation och ha skyddande effekt vid njurskada. I Linnés bok Materia Medica (1749) rekommenderas den mot njurinfl ammation och reumatism, samt som magmedel. Vattenklöver har i studier även visat sig vara effektiv vid aptitlöshet.

PRISER

ART NR

EQ EC 2200

EQ EC 2220

EQ EC 2225

STORLEK

1kg

3kg

8kg

PRIS

519.00

1299,00

2999,00

EX MOMS

415,20

1039,20

2399,20

DOSERING

Rekommenderad daglig dos för ponny
15g – Förebyggande
30g – Underhåll
45g – Återhämtning

Rekommenderad daglig dos för häst
30g – Förebyggande
60g – Underhåll
90g – Återhämtning

Maximal daglig dos
0,5 g per kg kroppsvikt

Instruktioner för användning
Tilldelas tillsammans med det vanliga fodret. Gradvis tillvänjning rekommenderas.

TITAN FLEX är inte ett läkemedel. Veterinär bör alltid kontaktas om du är osäker på hästens hälsa.

Fodertyp
Tillskottsfoder

Förpacknigar
1kg, 3kg och 8kg

Sammansättning
ESSENTIAL 42 %
Naturligt bioabsorberbart
Glukosamin 20 %
MSM 15 %
Nypon 8 %
Honung 8 %
Lakritsrot 4 %
Rödbeta 1 %
Sarsaparilla 1 %
Vattenklöver 1 %

Hållbarhet
12 månader från tillverkningsdatum.
Förvaras torrt och ej i direkt solljus.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Close search

Varukorg

Back To Top