Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/8/d/8/equvici.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/8/d/8/equvici.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/8/d/8/equvici.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Warning: The magic method TotalTheme\ResizeImage::__wakeup() must have public visibility in /customers/8/d/8/equvici.com/httpd.www/wp-content/themes/Total/framework/classes/ResizeImage.php on line 34 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/d/8/equvici.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php:2854) in /customers/8/d/8/equvici.com/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 614 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/d/8/equvici.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php:2854) in /customers/8/d/8/equvici.com/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 622 Essential Muscle & Mobility – EquVici skip to Main Content
INNEHÄLL

ESSENTIAL Muscle & Mobility är en sammansättning av energi, protein, örter och fl era andra hälsofrämjande ingredienser. Ordet protein härstammar från det grekiska ordet proteios som betyder ”den främsta av sitt slag”. Protein används i kroppen för att bygga upp och/eller reparera all vävnad, det är således nödvändigt för alla funktioner i hästens kropp. Muscle & Mobility innehåller spårbart, ekologiskt och fullvärdigt protein från hampa, som tack vare mild torkning vid låg temperatur behåller alla essentiella aminosyror i en gynnsam kombination. Vi har även tillsatt omsorgsfullt utvalda växtbaserade vitaminer och mineraler. Tillsammans tillför ingredienserna alla de viktiga komponenter som hästen behöver för att effektivt utveckla muskler samt hjälpa till med återhämtning efter muskel- och vävnadsskador på bästa möjliga sätt.

INNEHÅLL

Naturligt, ekologiskt hampaprotein för att
Hampaprotein är ett växtbaserat proteintillskott som framställs av frön från den berömda hampaplantan. Hampaväxten erbjuder betydligt mer hälsosamma och användbara produkter. Hampaprotein är ett av de naturligaste proteintillskott som finns. Hampafrön innehåller alla aminosyror inklusive de nio essentiella aminosyrorna som behövs från kosten och kan därför ses som en källa till fullvärdigt protein. Från dessa näringsrika frön får hampaproteinet även rikligt medkostfibrer, mineraler och nyttiga omega-3-fetter. Dessa fetter behövs bl.a. för att reparera celler, reglera blodtryck och säkerställa att immunförsvaret fungerar normalt. Källa till järn: Järn behövs för att blodets upptagning och transport av syre ska fungera normalt. Källa till zink: Zink är ett livsnödvändigt mineral som behövs för att omsättningen av proteiner, kolhydrater, fetter och vitaminer ska fungera normalt. Det påverkar även immunförsvarets funktion.

ESSENTIAL för att
Energi är nyckeln till allt liv. ESSENTIAL är basen i vårt sortiment, som verkar prestationsfrämjande och höjer välbefinnande, hälsa och harmoni. Hästen blir mer arbetsvillig och uthållig samt återhämtar sig snabbare. Råvaran i ESSENTIAL är svenskodlad, GMO-fri och spårbar raps. Rapsoljan har sedan genomgått en vetenskapligt framtagen process som motsvarar naturlig spjälkning. Resultatet är en koncentrerad källa av energi i vattenlöslig pulverform. Slutprodukten möjliggör för hästen att omedelbart och fullt ut tillgodogöra sig den energi som ursprungligen finns i oljan. Energin blir mer tillgänglig i hästens ämnesomsättning när den är i vattenlöslig form då hästen lätt kan smälta produkten, vilket i sin tur medför minimal påverkan på dess känsliga matsmältningssystem och tarmfunktioner. Detta medför även en minskad belastning på lever och njurar.

Rödbeta för att
Rödbeta är rik på nitrat, som i kroppen omvandlas till kväveoxid. Studier visar att molekylen vidgar och får blodkärl att slappna av, vilket i sin tur bidrar till ett mer syrerikt blod. Rödbetan innehåller mycket alkaloider och folsyra som tillsammans bidrar till att sänka kroppens homocysteinnivå. Forskning visar att en hög homosysteinnivå ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Det är ingen slump att så många idrottare dricker rödbetsjuice när de vill prestera på topp – den höga nitrathalten är nämligen inte bara bra för blodtrycket.

Bättre cirkulation, lägre blodtryck, förbättrad prestationsförmåga, ämnesomsättning och muskelfunktion har hästen alltså att tjäna på att äta betor. Med en ökad syretillförsel blir även musklerna mer uthålliga och den kan prestera både bättre och längre. Även om hästen i övrigt äter hälsosamt finns det ändå en del gifter och slaggprodukter som måste rensas ut och det är levern som gör det tyngsta arbetet. En daglig dos rödbetor kan dock underlätta. Studier visar att betain, en aminosyra som finns i rödbetor, kan förebygga och minska risken att drabbas av en sjuk lever. Rödbetor är fullproppade med antioxidanter som bland annat ger skydd mot hjärtsjukdomar och övervikt. Ny forskning pekar till och med mot att rotfruktens färgämne, betacyanin, kan ge skydd mot cancerframkallande ämnen.

Chlorella för att
Chlorella är en sötvattensalg. Den innehåller mest klorofyll av alla växter i världen – därav dess namn Chlorella. Den har existerat på jorden i miljarder år och är bland de första växter som fanns. Chlorella är en av de nyttigaste födoämnen som finns. Den har dessutom en starkt avgiftande verkan. Chlorella är mycket välgörande för matsmältningen, den får vänliga bakterier (lactobacillus) att mångfaldiga sig fyra gånger snabbare än vanligt. Dess extremt höga halt av klorofyll kan göra så att kroppsodörer såsom t ex dålig andedräkt, kan neutraliseras på kort tid.

Mynta för att
Mynta är den perfekta växten att ha till hands eftersom den har många läkande egenskaper. Mynta har goda egenskaper och hjälpande effekt, som främjar matsmältningssystemet vid tillstånd såsom gas-/matsmältningsbesvär, kolik, diarré, matförgiftning och gallbesvär. Mynta lindrar magproblem bl.a. genom att få musklerna i mag-/tarmkanalen att slappna av.

PRISER

ART NR

EQ EC 2310

EQ EC 2315

STORLEK

8kg

25kg

PRIS

1299.00

3499,00

EX. MOMS

1039,20

2799,20

DOSERING

Rekommenderad giva till ponny
50-200g.

Rekommenderad giva till häst
100-400g.

Maximal daglig giva
0,75g/kg kroppsvikt/dygn

Exempel
max. 300g per dag till en häst som väger 400kg

Hästar med lägre behov tilldelas mindre giva.

ESSENTIAL Muscle & Mobility tilldelas med fördel tillsammans med annat foder.

ESSENTIAL Muscle & Mobility är inte ett läkemedel.

Veterinär bör alltid kontaktas om du är osäker på hästens hälsa.

Fodertyp
Tillskottsfoder – protein

Förpackningar
8kg och 25kg

Sammansättning 
Ekologiskt Hampaprotein
ESSENTIAL
Rödbeta
Chlorella
Mynta

Hållbarhet
18 månader efter tillverkningsdatum. Förvaras torrt och ej i direkt solljus.

Näring/kg: 

Endast organiska råvaror

Energi                23,29 MJ OE

Fibrer                 147,5 g

Protein               394,35 Smrp

Fukt                    3 – 6 g

Vitaminer

Karoten                              147 mg

B1                                        7,99 mg

B2                                        7,31 mg

B3                                   256,25 mg

B5                                        5,35 mg

B6                                      25,65 mg

B12                                      0,19 mg

C vitamin                       129,25 mg

K-vitamin (K1)                  0,33 mg

Biotin                                 0,38 mg

Kolin                                 287,5 mg

Folsyra                                 5,6 mg

Inositol                               380 mg

Mineraler  

Magnesium                  4012,5 mg

Kalcium                         881,36 mg

Koppar                               19,5 mg

Jod                                         1,5 mg

Järn                                    98,5 mg

Mangan                                4,8 mg

Fosfor                                  300 mg

Kalium                            2577,5 mg

Zink                                  116,44 mg

Aminosyror   

Alanin                                    34,85 g

Arginin                                   75,63 g

Asparaginsyra & Aspargin 66,94 g

Cystein                                    13,39 g

Cystationin                              0,09 g

Glutaminsyra                         45,62 g

Glycin                                        12,5 g

Histidin *                                31,45 g

Isoleucin *                             30,68 g

Leucin *                                  48,15 g

Lysin *                                    29,85 g

Metionin *                              17,75 g

Fenylalanin *                        32,48 g

Prolin                                      31,93 g

Serin                                        33,99 g

Treonin *                                27,35 g

Tryptofan *                               8,14 g

Tyrosin                                    22,68 g

Valin *                                     38,93 g

* Essentiella aminosyror

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Close search

Varukorg

Back To Top